Politia din Stuttgart a gasit cadavrul unei prostituate din Romania. Femeia de 31 de ani a fost „masiv injunghiata“ duminica, dupa cum se mentioneaza in declaratia de presa a politiei, difuzata de agentia de presa germana Deutsche Depechen Dienst (ddp). Interventia fortelor de ordine a fost declansata la sesizarea unei cunostinte a decedatei, care si-a facut griji legate de disparitia acesteia.

In urma sesizarii, politia a descins la locuinta folosita de prostituata, unde au gasit cadavrul femeii. Pentru elucidarea crimei, Deprtamentul Omucideri din cadrul politiei Stuttgart a creat Comisia speciala „Lisa“ (Sonderkomission – Soko „Lisa“), formata din 5 agenti.

Soko Karina

Nu este primul caz de crima careia ii cade victima o prostituata din Romania. Anamaria Negoita, de 22 de ani, a fost gasita moarta, impuscata de mai multe ori din imediata apropiere, intr-un apartament din Hof (100 de km de Nurnberg, la granita cu Cehia) in 25 martie 2006. Faptasul a aparut pe filmul videocamerei instalate in casa scarilor din blocul cu locuinta victimei, ceea ce a constituit un indiciu important pentru Politia germana.

Cazul Karina a fost solutionat in 23 iulie 2007, cand politia a facut publica arestarea suspectului principal, un cetatean german de 45 de ani.