Liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat principalele fabrici de armament ale ţării, inclusiv cele care produc sisteme de artilerie şi vehicule de lansare pentru rachete balistice cu capacitate nucleară, şi a promis să accelereze eforturile pentru a îmbunătăţi armamentul şi pregătirea de război a armatei sale, a declarat duminică presa de stat, scrie apnews.com.

Kim Jong UnFoto: STR / AFP / Profimedia

În fotografiile difuzate de agenția oficială nord-coreeană Korean Central News Agency (KCNA) liderul nord-coreean apare vorbind cu consilierii săi, iar pe fundal se văd vehicule militare, sau făcând un test cu o nouă armă, în timpul unei vizite la o importantă fabrică de muniții într-o locație nedezvăluită din Coreea de Nord.

Inspecţiile de trei zile ale lui Kim până sâmbătă au avut loc în timp ce Statele Unite şi Coreea de Sud se pregăteau pentru următoarea rundă de exerciţii militare combinate planificate pentru sfârşitul acestei luni, pentru a face faţă ameninţării tot mai mari a Coreei de Nord, potrivit news.ro.

Tensiunile din Peninsula Coreeană se află la cel mai înalt nivel din ultimii ani, în condiţiile în care ritmul testelor cu rachete ale Phenianului şi exerciţiile militare comune SUA-Coreea de Sud, pe care Kim le prezintă ca fiind repetiţii de invazie, s-au intensificat.

Unii experţi spun că vizita lui Kim la fabricile de armament ar putea avea legătură şi cu o posibilă cooperare militară cu Moscova, care ar putea implica livrări nord-coreene de artilerie şi alte muniţii, în condiţiile în care preşedintele rus Vladimir Putin încearcă să obţină sprijinul altor ţări în războiul din Ucraina.