Ciocniri între susținători și opozanți ai guvernului eritreean au izbucnit joi în suburbiile orașului Stockholm, provocând rănirea a 52 de persoane, în timpul unui festival organizat de susținătorii guvernului eritreean, a anunțat poliția suedeză, potrivit AFP.

Violente in Suedia intre migrantiFoto: Ali Lorestani / AFP / Profimedia

„O altă adunare a avut loc în apropiere de locul festivalului, în timpul căreia a izbucnit o revoltă violentă”, a precizat poliția într-un comunicat, adăugând că aproximativ o sută de persoane au fost arestate.

Cel puțin 52 de persoane au fost rănite, dintre care opt „grav”, și erau tratate de medici fie la fața locului, fie în clinici și spitale locale, a adăugat poliția.

„Aceasta este o operațiune majoră și complexă. Multe persoane se află încă la fața locului, iar numărul total de răniți nu a fost încă stabilit”, a declarat Patrik Soderberg, medicul-șef al regiunii Stockholm.

Poliția a adăugat că se află la fața locului într-o suburbie din nord-vestul orașului Stockholm și că „își continuă eforturile pentru a pune capăt actelor criminale și a restabili ordinea”.

Potrivit ziarului Expressen, aproximativ o mie de manifestanți care se opun guvernului eritreean și care fuseseră autorizați să organizeze o demonstrație în apropiere au spart o barieră a poliției și au luat cu asalt festivalul.

Ei au dărâmat corturile festivalului și au folosit stâlpii ca arme împotriva poliției, în timp ce aruncau cu pietre în ofițeri, potrivit ziarului.

Poliția a închis o secțiune a autostrăzii E18 din apropiere în ambele sensuri, deoarece persoanele care fugeau de la locul confruntărilor au blocat drumul.

Festivalul Eritreea-Scandinavia, care are loc de mai mulți ani, cuprinde seminarii, dezbateri și conferințe, precum și muzică, un bazar și un parc de distracții. Acesta este programat să se desfășoare de joi până duminică.