Administratorul proprietății lui Donald Trump din Florida, acuzat în cazul documentelor confidențiale de la Casa Albă pentru care fostul președinte este de asemenea urmărit penal, a apărut luni în fața unui judecător federal din Miami, scrie AFP.

Mar-a-Lago 8Foto: Arnold Drapkin / Zuma Press / Profimedia Images

Carlos De Oliveira, în vârstă de 56 de ani, a fost eliberat ulterior pe o cauțiune de 100.000 de dolari în așteptarea procesului.

Principala acuzație care i se aduce este aceea că a distrus probe susceptibile de a-i aduce prejudicii lui Trump și, astfel, a obstrucționat ancheta asupra liderului republican.

Concret, potrivit actului de acuzare, De Oliveira „a insistat” în fața unui tehnician de la reședința de la Mar-a-Lago că „șeful voia să șteargă un server”, la scurt timp după ce anchetatorii federali au cerut acces la înregistrările camerelor de supraveghere a unei încăperi în care erau depozitate cutii cu documente.

El este acuzat, de asemenea, că a făcut declarații false în fața FBI.

Magistratul federal Edwin Torres i-a interzis inculpatului să călătorească în afara Floridei fără autorizație sau să discute direct despre caz cu potențiali martori.

Citește și: