Un avion de linie al companiei Delta care a decolat de la Milano la New York, ce avea la bord 215 pasageri a aterizat de urgenţă la Roma după ce a intrat într-o furtună cu grindină ce a provocat daune grave aeronavei, transmite News.ro.

Boeing 767 al companiei DeltaFoto: Shutterstock

Grindina care a lovit Boeingul 767 la un sfert de oră de la decolare, luni, a spart vârful fuzelajului, care a dispărut. Aripile aeronavei şi reactoarele au fost puternic avariate.

Acest episod i-a speriat bine pe cei peste 200 de pasageri şi 11 membri ai echipajului.

„Din cauza turbulenţelor era ca într-un montagnes russes. Erau enorm de multe goluri de aer. Unul dintre pasageri s-a uitat pe hublou şi a văzut aripa tremurând ca şi cum s-ar fi rupt. Eu am văzut fulgere care loveau avionul”, a declarat postului francez TF1 un pasager.

Pilotul a decis, din cauza acestor turbulenţe să se întoarcă din drum, pe aeroportul Fiumicino din Roma, situat la 500 de kilometri distanţă.

„Zborul a aterizat în deplină siguranţă la Roma”, a afirmat compania americană Delta într-un comunicat de presă. Toată lumea a revenit teafără la sol, iar pasagerii s-au îmbarcat luni, mai târziu, în alt avion către New York.