Partea superioară a unei macarale de pe un şantier de construcţii a luat foc şi s-a prăbuşit miercuri pe o stradă din Manhattan, rănind patru civili şi doi pompieri, în timp ce resturile ei au rămas pe stradă la o oră de vârf a dimineţii, scrie Reuters.

new yorkFoto: Lost Horizon Images / ImageSource / Profimedia

În momentul în care macaraua a căzut, pompierii şi personalul de salvare tocmai sosiseră la faţa locului, răspunzând aparent solicitării de a stinge un incendiu care izbucnise în cabina macaralei înainte de prăbuşire.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 7:30 în zona bulevardelor 10 şi 11 şi a străzilor West 41 şi 42, în apropiere de complexul Hudson Yards, a precizat Departamentul de Poliţie din New York. Poliţia din New York a îndemnat populaţia să evite zona, străzile din jur fiind blocate, iar traficul prin tunelul Lincoln din apropiere, care duce spre New Jersey, a fost îngreunat.

O înregistrare video neverificată postată pe reţelele sociale arată cum partea superioară a macaralei se rupe şi cade la pământ, atingând o clădire din apropiere în timp ce se prăbuşeşte. În acelaşi timp, din cabina macaralei se poate vedea ieşind fum gros şi negru.

Şase persoane au suferit răni uşoare după ce sticla şi resturile din clădirea avariată de căderea părţii superioare a macaralei au căzut pe stradă.

Macaraua avea o încărcătură de 16 tone de beton pe care o ridica. Operatorul macaralei, care nu a fost rănit, a încercat să stingă focul înainte de a ieşi din cabină, au declarat oficialii, dar căldura a slăbit un cablu care ajuta la susţinerea braţului macaralei, aparent provocând dezechilibrarea acestuia. (Sursa: News.ro)