​Domiciliul de la Suresnes al lui Hiromi Rolin, ”dama de companie” a lui Alain Delon, cum o prezintă copiii actorului, a fost percheziţionat miercuri, în cadrul unei anchete preliminare deschisă în urmă cu 15 zile, după ce aceştia din urmă au depus o plângere pentru hărțuire morală, iar Hiromi Rolin urmează să fie audiară miercuri seara, declară surse apropiate anchetei AFP, potrivit News.ro.

Alain DelonFoto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

La percheziţie iau parte jandarmi de la Secţia de Cercetări din Orléans şi reprezentanţi ai Brigăzii de Cercetări din Montargis (Loiret).

Care sunat acuzațiile aduse lui Hiromi Rollin de către copiii lui Alain Delon

Cei trei copii ai actorului - Anthony, Alain-Fabien şi Anouchka Delon - au depus o plângere împotriva lui Hiromi Rollin, pe care o acuză de fapte de ”hărţuire morală, deturnarea corespondenţei şi maltratarea animalelor”.

”După studierea acestei plângeri, Parchetul din Montargis a decis să deschidă o anchetă preliminară încredinţată, în cosesizare, Secţiei de Cercetări din Orléans şi Brigăzii de Cercetări din Montargis”, anunţa la 11 iulie procurorul Republicii din Montargis, Jean-Cédric Gaux.

”Doamna (Hiromi) Rollin va fi audiată, într-o audiere simplă, (miercuri) după-amiaza, în Loiret”, declară sursa apropiată anchetei.

Catalogată drept ”doamna de companie” a lui Alain Delon de către familia actorului, Hiromi Rollin a fost vizată de o primă plângere la 5 iulie, depusă - la Parchetul din Montargis, în Loiret, unde actorul deţine o proprietate la Douchy - de către Anouchka, Alain-Fabien şi Anthony Delon.

O anchetă preliminară a fost deschisă a doua zi.

Copiii actorului denunță „atitudinea denigratoare și agresivă” a acestei femei față de Alain Delon și copiii săi, precum și că „acțiunile sale tind să intercepteze în folosul său scrisorile și mesajele telefonice ale acestuia și loviturile aduse câinelui lui Alain Delon”, potrivit unui comunicat al procurorului Republicii din Montargis.

”Printr-o declaraţie semnată şi ataşată plângerii, se arată că (Alain Delon) se asociază acesteia”, potrivit acestui comunicat.

Anthony Delon a depus, la rândul său, o a doua plângere împotriva femeii, cu privire la ”violenţe voite şi sechestrarea unei persoane vulnerabile, abuz şi hărţuire morală”, anunţa el, evocând ”fapte dovedite pe o perioadă de un an şi jumătate”.

Alain Delon o prezentase în 2021 pe Rollin drept „însoțitoarea sa japoneză” într-un documentar la TV5 Monde și i-a lăudat prezența „pe tot parcursul convalescenței sale”. A fost văzută alături de el în timpul funeraliilor actorului Jean-Paul Belmondo, în septembrie 2021 și l-a însoțit în primăvară la avanpremiera unui film al fiului său Alain-Fabien.

Hiromi Rollin, dată afară de pe proprietatea actorului la 5 iulie, i-a scris procurorului din Montargis şi a contestat acuzaţiile formulate împotriva sa şi a depus o plângere, la 7 iulie, prin avocatul său, care a cerut deschiderea unei proceduri judiciare.

Sexagenara a lucrat ca asistentă de regie pentru mai multe filme în anii 1980 și '90.

Alain Delon, un simbol al Celei de a Şaptea Arte, prin filme ca Le guépard, La piscine şi Le samouraï, a apărut extrem de rar în cinematografe începând de la sfârşitul anilor '90.

El a revenit pe covorul roşu la Cannes, în 2019, când a primit un premiu Palme d'or onorific.