Cel puțin două drone ar fi explodat, luni dimineața, în Moscova, anunță autoritățile locale care vorbesc despre un atac asupra unor clădiri „nerezidențiale”. Deocamdată nu se știe cine a executat atacul, dar din primele informașții dronele folosite par a fi modele ucrainene. Până la această oră nu au fost anunțate victime.

Atac cu drone în MoscovaFoto: east2west news / WillWest News / Profimedia

09:04Imagini cu una din dronele implicate în atac în timpul zborului. Mai mulți utilizatori din comunitatea OSINT susțin că acestea ar fi un model ucrainean „Beaver”, o dronă de mici dimensiuni cu rază foarte mare de acțiune.

08:54 Imagini din Moscova cu o clădire în flăcări după presupusul atac cu drone:

08:44Atacurile cu drone în Moscova: Agenţiile de ştiri de stat din Rusia au raportat, citând serviciile de urgenţă, au declarat că fragmente de drone au fost găsite în apropierea unei clădiri de pe bulevardul Komsomolski, care nu este departe de clădirile Ministerului Apărării.

Traficul a fost blocat pe bulevardul Komsomolski, la fel ca şi pe bulevardul Likhachev din sudul Moscovei, unde o clădire de birouri a fost avariată, au relatat agenţiile de presă ruseşti.

08:33 Exploziile de luni dimineața din Moscova, care ar fi provenit de la drone ucrainene interceptate, conform autorităților rusești, s-ar fi produs la doar câțiva kilometri distanță de clădirile Ministerului Rus al Apărării:

05:32 Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a făcut cunoscut luni dimineaţă că „lovituri cu drone” au lovit în cursul nopţii două clădiri „nerezidenţiale” din capitala Rusiei, fără a provoca victime, transmit AFP și Agerpres.

„Astăzi, în jurul orelor 04.00 (01.00 GMT), au fost raportate lovituri cu drone asupra a două clădiri nerezidenţiale. Nu există distrugeri grave sau victime. Toate serviciile lucrează la faţa locului", a declarat Sobianin pe Telegram.

Fragmentele unei drone au fost descoperite luni dimineaţă la Moscova pe o arteră importantă în apropierea Ministerului rus al Apărării, a informat agenţia rusă de presă TASS, preluată de AFP.

„Fragmente de dronă au fost găsite pe Komsomolskii Prospekt la Moscova, ne-au indicat serviciile de urgenţă", a transmis TASS.