După ce polițiști, vânători și medici veterinari au fost angrenați într-o vânătoare de două zile a unei presupuse leoaicecare ar umbla liberă într-o suburbie împădurită a Berlinului, primarul local a declarat vineri că animalul ar fi putut fi de fapt un mistreț, relatează Reuters.

primarul Michael Grubert aratand imagini in care argumenteaza ca animalul liber de pe langa Berlin era mistret si nu leoaicaFoto: Paul Zinken / DPA / Profimedia

Căutarea, începută la primele ore ale zilei de joi, după un apel din partea trecătorilor, va fi acum redusă, deși ofițerii de poliție vor fi în continuare cu ochii în patru, a declarat primarul din Kleinmachnow, Michael Grubert.

Analiza computerizată a filmării realizate cu telefonul mobil înmânat inițial poliției, precum și a altor fotografii realizate de localnici a arătat că „leoaica” este probabil de fapt... un mistreț, a declarat Grubert într-o conferință de presă.

El a ridicat fotografii care arătau că animalul nu avea gâtul lung și curbat caracteristic felinelor. Ceea ce părea în imagine a fi o coadă lungă, de leoaică, ar fi putut fi o umbră provocată de vegetație.

„În urma unui alt pont convingător în această dimineață, poliția și vânătorii au vizitat o mică zonă de pădure”, a adăugat Grubert. „Am găsit doar o familie de mistreți”.

Căutarea, care a angrenat aproximativ 100 de ofițeri de poliție care au folosit elicoptere, camere termice și drone, a fost efectuată după o evaluare a poliției conform căreia videoclipul de pe telefon ar arăta un leu și un mistreț urmărindu-se unul pe celălalt.

Grubert a spus că avertismentul de joi adresat locuitorilor din suburbie de a rămâne acasă nu mai este în vigoare. El și-a exprimat înțelegerea pentru ofițerii care au decis inițial că videoclipurile arată un leu.

„Eu însumi am fost surprins de cât de ușor se mișcau mistreții”, a spus el, adăugând că este imposibil de demonstrat că nu există nici un leu.