Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în Marea de Est, cunoscută și sub numele de Marea Japoniei, a anunțat miercuri agenția de știri sud-coreeană Yonhap, citând cartierul general al armatei sud-coreene, potrivit AFP.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu rază lungă de acțiuneFoto: Ahn Young-joon / AP / Profimedia

Lansarea, care survine într-un moment în care Seulul și Washingtonul și-au intensificat cooperarea în domeniul apărării în fața tensiunilor în creștere dintre cele două Corei, a fost raportată și de paza de coastă japoneză, potrivit agenției japoneze de știri Kyodo.

Armata sud-coreeană a declarat că încă analizează tipul de rachetă lansată, potrivit Yonhap.

Lansarea este cea mai recentă dintr-o serie de teste cu rachete efectuate de Phenian și are loc la mai puțin de o săptămână după ce liderul Kim Jong Un a supervizat personal lansarea celei mai recente rachete balistice intercontinentale a țării, Hwasong-18, cu combustibil solid.

Relațiile dintre cele două Corei se află în prezent la cel mai scăzut nivel din toate timpurile, relațiile diplomatice dintre Phenian și Seul fiind în impas, Kim Jong Un făcând apel la dezvoltarea accelerată a armelor, inclusiv a armelor nucleare tactice.

Ca răspuns, Seulul și Washingtonul și-au intensificat cooperarea în domeniul apărării, organizând exerciții militare comune majore.

Această lansare intervine, de asemenea, în contextul în care Washingtonul a confirmat marți că un soldat american a fost probabil capturat de soldații nord-coreeni după ce a trecut intenționat granița fortificată și puternic păzită care separă cele două Corei.