Primarul orașului New York, Eric Adams, l-a numit luni pe șeful interimar al poliției, Edward Caban, în funcția de prim comisar de poliție, fiind primul hispanic din istoria de 178 de ani a orașului care va supraveghea cel mai mare departament de poliție din SUA, potrivit Reuters.

Eric AdamsFoto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Adams, fost căpitan al poliției din New York, l-a prezentat pe Caban, în vârstă de 55 de ani, în timpul unei conferințe de presă și a declarat că acesta a contribuit la eforturile departamentului de a reduce criminalitatea în urma pandemiei COVID-19.

„Comisarul Caban este cu adevărat unul dintre cei mai buni din New York, un lider care înțelege importanța atât a siguranței, cât și a justiției”, a spus Adams, menționând că infracțiunile majore au scăzut în oraș în această vară.

Numărul de infracțiuni a scăzut în New York în ultimele trei luni, inclusiv o scădere de 17% a numărului de focuri de armă și o scădere de 3% a omuciderilor în iunie, comparativ cu aceeași lună din 2022, au arătat datele departamentului.

Caban a intrat în funcție în urma demisiei surprinzătoare de luna trecută a lui Keechant Sewell, prima femeie care a condus departamentul, după 18 luni în funcție. Ea nu a oferit niciun motiv pentru demisie.

Caban și-a început cariera de polițist în 1991 ca ofițer de patrulare în South Bronx și provine dintr-o familie de polițiști, inclusiv tatăl său, un fost detectiv al New York City Transit, și trei frați care s-au alăturat departamentului de poliție al orașului.

În 1994, a fost promovat la gradul de sergent și apoi la cel de locotenent în 1999.