Un vlogger din Chișinău a fost arestat preventiv de către polițiști după ce s-a filmat în timp ce atingea în zonele intime mai multe adolescente, apoi a postat imaginile video pe conturile rețelelor de socializare, unde are jumătate de milion de urmăritori, a anunțat Poliția Națională din Republica Moldova.

Poliția din Republica MoldovaFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

„Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, de comun cu procurorii PCCOCS, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”, anunță reținerea vlogger-ului și Tik-Toker-ului care recent a bulversat societatea prin filmarea fetelor în Chișinău contra bani, în timp ce avea contact fizic cu acestea, prin atingerea zonelor sensibile de pe corp”, se arată într-un comunicat al Poliției Republicii Moldova.

Tânărul de 25 de ani publica astfel de scene cu caracter sexual pe conturile sale de pe platformele de socializare, unde are audiențe semnificative – Tik-Tok, Telegram, Instagram – de peste jumătate de milion de abonați.

De cele mai multe ori, victimele nu știau că imaginile vor ajunge pe internet, precizează poliția moldoveană.

Anchetatorii au pornit pe urmele vloggeer-ului după ce o adolescentă de 17 ani a fost convinsă de tânăr să îi arate sânii goi în fața camerei de filmat contra sumei de 1.500 lei. Mama fetei a anunțat autoritățile.

Inițial, influencerul din Cahul, domiciliat în Chișinău, a publicat în primăvara acestui an un anunț pe contul său, în care invita fetele care aveau nevoie de un câștig suplimentar să-l contacteze.

Adolescenta de 17 ani, care provine dintr-o familie cu o situație financiară dificilă, a acceptat oferta TikTok-erului și a mers la Chișinău pentru a întregistra scene cu ea.

Filmarea a avut loc într-o pădure din Chișinău, fără ca tânărul să-i comunice de la bun început că urma să-și ridice maioul, ca să-și arate sânii în fața camerei de luat vederi. Iar atunci când vlogger-ul i-a spus aceste detalii, inițial aceasta a refuzat, dar tânărul a convins-o când i-a reamintit despre faptul că-i va da bani și că înregistrarea va fi partajată doar unui grup restrâns de persoane.

În realitate, acesta l-a publicat pe un grup cu peste 16.000 abonați pe aplicația Telegram. Ulterior, o parte din acesta a fost preluat și pe Tik-Tok, iar apoi a fost șters.

Înregistrarea video a fost văzută și de mătușa adolescentei, care i-a anunțat mama și i-a retrimis și două secvențe ale înregistrării, care la rândul ei a depus denunțul la autorități.

Vlogger-ul a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, iar autoritățile fac apel la tinerele care au fost victimele tânărului să depună plângere la poliție.