Cocaina descoperită la Casa Albă a declanșat o polemică politică, purtătoarea de cuvânt a executivului insistând că drogurile au fost găsite într-o zonă frecventată de vizitatori externi în timp ce președintele și familia sa erau plecați, potrivit AFP.

Casa AlbăFoto: Rob Mcleod / robertharding / Profimedia

Anterior, Secret Service - responsabil de securitatea înalților oficiali ai guvernului american - confirmase, în urma unor analize, că pudra albă găsită duminică în celebra aripă de vest a clădirii s-a dovedit a fi cocaină.

Substanța fusese inițial considerată potențial periculoasă, determinând o scurtă evacuare. Pulberile suspecte primite în mod regulat prin poștă în clădirile oficiale americane sunt tratate ca potențiale atacuri chimice sau bacteriologice.

Anthony Guglielmi, un purtător de cuvânt al Secret Service, a declarat miercuri că o anchetă este „în curs de desfășurare”.

Descoperirea de cocaină la Casa Albă a dus la speculații în presa americană cu privire la autorii acesteia. Mai multe personalități de dreapta au arătat imediat cu degetul spre fiul președintelui, Hunter Biden, din cauza istoricului său de dependență.

Donald Trump i-a acuzat pe Joe și Hunter Biden într-un mesaj punctat de insulte.

„Chiar crede cineva că COCAINA găsită în Aripa de Vest a Casei Albe, foarte aproape de Biroul Oval, era destinată consumului altcuiva decât lui Hunter și Joe Biden?”, a declarat fostul președinte republican pe rețeaua sa de socializare Truth.

Senatorul republican Tom Cotton a cerut miercuri Serviciului Secret să facă public locul exact în care a fost găsită cocaina.

„Poporul american merită să știe dacă au fost descoperite droguri ilegale într-o zonă în care sunt împărtășite informații confidențiale”, a scris el într-o scrisoare adresată directorului Secret Service.