Fox News, rețeaua de televiziune americană populară printre telespectatorii conservatori, a anunțat luni că îl înlocuiește pe prezentatorul său vedetă Tucker Carlson, care a plecat în aprilie, cu un alt jurnalist la fel de radical, Jesse Watters, potrivit AFP.

Sediu Fox NewsFoto: Yuki Iwamura / AP / Profimedia

Această schimbare la una dintre cele mai urmărite emisiuni din SUA intervine într-un moment tensionat pentru Fox News, bijuteria coroanei imperiului mediatic al magnatului australo-american Rupert Murdoch.

Canalul și-a pierdut provocatoarea vedetă conservatoare Tucker Carlson, audiențele sale sunt în scădere și a acceptat să plătească 787,5 milioane de dolari companiei de mașini de vot electronice Dominion Voting Systems pentru a evita un proces de defăimare în legătură cu alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

Fox News a retransmis în direct acuzațiile ultraconservatorilor lui Donald Trump că alegerile ar fi fost furate de Joe Biden.

Într-un comunicat de presă, canalul a anunțat că prezentatoarea sa Laura Ingraham va deschide seara la ora 19.00, urmată de Jesse Watters la ora 20.00 - începând din 17 iulie pe vechiul slot al lui Carlson - și că Sean Hannity își va păstra emisiunea la ora 21.00, urmată o oră mai târziu de o emisiune a lui Greg Gutfeld.

„Fox News Channel a fost locul pentru știri și analize în America timp de peste 21 de ani”, a declarat șefa Fox News Media, Suzanne Scott.

„Perspectivele unice pe care le aduc Laura Ingraham, Jesse Watters, Sean Hannity și Greg Gutfeld vor asigura telespectatorilor noștri o acoperire de neegalat a evenimentelor de la cea mai bună echipă a noastră pentru anii următori”, a promis ea.

Jesse Watters, în vârstă de 44 de ani, care a urcat în 20 de ani în ierarhia Fox News, începând ca asistent de producție, are reputația unui jurnalist agresiv, care pregătește „capcane și ambuscade” pentru persoanele pe care vrea să le intervieveze la procese, reuniuni politice și demonstrații.

La sfârșitul anului 2021, el a cerut participanților la o conferință conservatoare să îl „prindă în capcană” pe Anthony Fauci, coordonatorul luptei anti Covid-19 din SUA, care este vizat în mod regulat de dreapta.

De asemenea, i s-a reproșat că i-a ironizat și criticat în direct pe imigranți și pe persoanele fără adăpost.

La câteva zile după plecarea sa de la Fox News, prezentatorul conservator Tucker Carlson a anunţat că îşi va difuza noua emisiune pe Twitter, justificându-şi decizia prin faptul că platforma „nu este un site partizan”.

De atunci, audiențele Fox News au scăzut, în timp ce emisiunea lui Tucker Carlson a avut o medie de 3,3 milioane de telespectatori în 2022, cea mai mare audiență de seară a unui canal de știri din SUA.