Trei palestinieni prezentați de armata israeliană ca fiind membri ai unei "celule teroriste" au fost uciși miercuri seară într-un atac cu dronă în Cisiordania ocupată, la capătul unei noi zile de violențe în acest teritoriu, potrivit AFP.

Soldati israelieniFoto: Mosab Shawer / Zuma Press / Profimedia

Mașina în care se aflau a fost vizată după ce aceștia "au deschis focul" în regiunea Jenin (nordul Cisiordaniei), potrivit unui comunicat militar.

Potrivit lui Kamal Abou Al-Roub, viceguvernator al orașului Jenin, cei trei bărbați proveneau din tabăra de refugiați din acest oraș, care a fost scena unui raid mortal al armatei israeliene luni, iar mașina lor a fost lovită de "rachete".

Aceasta a fost prima acțiune de acest tip desfășurată de armata israeliană în Cisiordania din august 2006 încoace, a precizat o sursă din cadrul serviciilor de informații palestiniene.

Descriind această evoluție drept o "escaladare periculoasă", mișcarea islamistă palestiniană Hamas a declarat că această "crimă" "nu va rămâne nepedepsită". Jihadul islamic palestinian i-a descris pe cei trei morți drept "martiri eroici".

Anterior, un palestinian a fost ucis la Turmusayya, un oraș situat între Ramallah și Nablus, care a fost atacat în cursul după-amiezii de zeci de israelieni. Când jurnaliștii AFP au ajuns la fața locului după atac, au văzut case incendiate și persoane rănite care erau evacuate cu ambulanța.

Armata israeliană, care ocupă Cisiordania din 1967, a precizat într-un comunicat că israelienii au "incendiat vehicule și bunuri aparținând palestinienilor" și că soldații săi au intervenit în Turmusayya "pentru a stinge incendiile" și "a preveni ciocnirile".