O explozie puternică a avut loc în centrul Parisului și a fost urmată de un incendiu de proporții. Potrivit primelor informații este vorba de o acumulare de gaze, potrivit Le Figaro. Zeci de persoane persoane au fost rănite, iar forțele de intervenție s-au mobilizat în număr mare la locul incidentului. Clădirea s-a prăbușit parțial, potrivit imaginilor AFP.

Explozie în ParisFoto: ABDULMONAM EASSA / AFP / Profimedia
  • UPDATE 07:13 Cel puțin 37 de oameni au fost răniți, dintre care 4 în stare critică, iar salvatorii caută două persoane dispărute ce ar putea fi îngropate sub dărâmături.

„Un incendiu este în desfășurare pe strada Saint-Jacques, în arondismentul 5 din Paris. Pompierii parizieni intervin. Vă rugăm să nu le puneți piedici și să evitați zona", a transmis pe Twitter miercuri seară ministrul de interne Gérald Darmanin.

„Intervenție în desfășurare in arondismentul 5. Evitați zona și permiteți serviciilor de urgență și poliției să intervină", a transmis pe Twitter Prefectura de Poliție.

Un cadru realizat de un fotograf al AFP a arătat o coloană de fum și flăcări care se ridica din ruinele unei clădiri.

Potrivit Parchetului din Paris, "o clădire a luat foc și s-a prăbușit parțial" pe strada Saint-Jacques, în apropiere de biserica Notre-Dame du Val-de-Grâce, iar ultimul bilanț provizoriu a indicat că "7 persoane au fost rănite și au suferit arsuri", iar 9 persoane au suferit rani minore.

"În acest stadiu, nu este posibil să se determine cauza incendiului", a precizat procurorul general.

În urma exploziei, Prefectura Poliţiei Parisului a cerut să se închidă Gara Port-Royal, şi o staţie RER B.

Din cauza unor motive de securitate, gara nu mai era deservită nici la plecare şi nici la sosire.

Mai mulţi locuitori din sector nu se pot întoarce acasă din cauza unui perimetru de securitate instituit de către forţe de ordine, potrivit unui jurnalist de la faţa locului.

O locuitoare din cartier declară că a simţi o ”zguduitură uriaşă” acasă, la momentul exploziei.