Patru persoane au fost împușcate mortal marți după-amiază într-un atac antiisraelian în apropierea unei așezări evreiești din nordul Cisiordaniei ocupate, la o zi după ce șase palestinieni au fost uciși într-un raid militar israelian în regiune, potrivit AFP.

Forțe de securitate israeliene după atacul din CisiordaniaFoto: Ilia Yefimovich / DPA / Profimedia Images

Atacul a avut loc în apropierea unei benzinării din apropierea așezării israeliene Eli. Potrivit armatei israeliene, acesta a fost comis de doi atacatori, care au fost în cele din urmă "neutralizați".

Printre morți se numără doi locuitori din Eli și un tânăr care locuiește în centrul Israelului. Identitatea celei de-a patra victime nu era cunoscută la începutul serii.

Unul dintre cei doi atacatori a fost "neutralizat" de un civil înarmat la locul atacului, a precizat armata israeliană, fără a preciza dacă acesta a fost ucis.

Potrivit forțelor de securitate israeliene, cel de-al doilea atacator, care a fugit, a fost de asemenea "neutralizat" în apropiere de Toubas, unde Ministerul palestinian al Sănătății a anunțat moartea unui palestinian ucis de "gloanțe ale ocupației" (Israel, n.r.).

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a calificat atacul drept "șocant și dezgustător".

"Cei care ne-au atacat sunt fie în mormânt, fie în închisoare, și la fel va fi și aici (...) Vom continua să luptăm împotriva terorismului cu toată puterea noastră și îl vom învinge", a adăugat el.

Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roșii, a declarat că patru persoane au fost declarate moarte la locul atacului, care s-a soldat și cu patru răniți, dintre care unul în stare gravă.

Această ultimă tragedie survine la o zi după ciocnirile violente din timpul unui raid al armatei israeliene care a provocat moartea a șase palestinieni, inclusiv a unui luptător al Jihadului Islamic, în tabăra de refugiați din Jenin, în nordul Cisiordaniei.