Vorbind despre companiile occidentale care părăsesc Rusia, Vladimir Putin spune că țara nu dorește ca acestea să se întoarcă.

Vladimir PutinFoto: Dreamstime

El a declarat în cadrul forumului că țara reușește să își acopere propriile nevoi „mai mult sau mai puțin” și că au existat „circa 90.000 de noi companii înființate”.

„Nu cred că este un secret că atunci când discut cu oamenii de afaceri ruși, aceștia subliniază faptul că firmele occidentale nu ar trebui să fie lăsate să se întoarcă. La toate aceste forumuri și reuniuni economice internaționale, principala mea solicitare a fost ca întreprinderile rusești să nu permită companiilor occidentale să se întoarcă”, spune el.

Se contrazice imediat: „condiții adecvate”

Putin revine și spune imediat că Rusia aude „din ce în ce mai mult mesaje pozitive din partea întreprinderilor occidentale” și că țara sa va oferi „condiții adecvate” pentru ca acestea să se întoarcă.

„Bineînțeles că ne vom gândi mai mult la propriul nostru viitor, la propria noastră industrie internă”, spune el, adăugând că va considera că oamenii care vor lucra pentru firmele străine „vor fi muncitori ruși și oameni de afaceri ruși”. (Dreamstime)