O fetiță de șase ani, care a fost plasată în comă indusă la începutul lunii iunie după ce a fost găsită inconștientă pe fundul unui bazin în timpul unei lecții de înot la Paris, a fost externată din spital și „pare să fi depășit accidentul", a declarat vineri pentru AFP primarul arondismentului 19.

Ambulanță în ParisFoto: Rafael Ben-Ari / Avalon / Profimedia Images

„Totul merge mult mai bine, temerile noastre au fost risipite și am primit o veste foarte bună săptămâna aceasta, deoarece fetița pare să fi trecut perfect peste accident", a declarat François Dagnaud, confirmând o informație din Le Parisien.

Eleva de clasa întâi, care frecventează o școală din acest arondisment din nord-estul Parisului, participa la o lecție de înot la școală pe 5 iunie când a fost „găsită pe fundul apei" în bazinul Georges-Hermant, în apropiere de Buttes-Chaumont.

Un supraveghetor a sărit în apă pentru a o scoate la suprafață și, după resuscitare, a fost transportată la spital de către pompieri. La spitalul Robert-Debré, ea a fost plasată în comă indusă pentru a facilita tratamentul.

„Există o anchetă în curs de desfășurare sub autoritatea procuraturii și o anchetă administrativă la inițiativa orașului", a declarat vineri Dagnaud.

„Din câte știu eu, nu a existat nicio neglijență. A existat un concurs de împrejurări, cu un elev care nu a vrut să intre în apă, iar pentru câteva secunde adulții prezenți s-au concentrat asupra acestui elev care refuza să intre în apă sau părea să fie în dificultate", a continuat el.

„Ancheta va trebui, de asemenea, să stabilească dacă fata s-a lovit la cap. Nu este atât de ușor de stabilit, iar mărturiile copiilor sunt fragile", a adăugat el. Aproximativ treizeci de elevi de clasa întâi, din cele trei clase cu două schimburi ale școlii, au asistat la incident și la resuscitare.

Potrivit adjunctului pentru sport, Pierre Rabadan, o clasă de a X-a se afla, de asemenea, la fața locului.

În ziua accidentului, primarul celui de-al 19-lea arondisment a declarat pentru AFP că la piscină era un personal „mult peste cerințele legale", cu doi instructori de înot, doi profesori de sport și doi educatori sportivi din partea Primăriei Parisului, precum și cei trei profesori ai școlii, pe lângă cei doi salvamari de la bazinul de înot, care este gestionat de un operator privat care deține un contract de servicii publice.