Fostul președinte Donald Trump a părăsit tribunalul federal după ce a pledat nevinovat la 37 de acuzații. Avocații lui Trump au cerut un proces cu jurați în timpul punerii sub acuzare a fostului președinte, marți, la un tribunal federal din Miami.

Donald Trump in fata judecatoruluiFoto: Timothy A. Clary - Pool via CNP / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Liderul republican a anunțat anterior că va ține un discurs marți seară în Bedminster, New Jersey.

Trump, care va fi judecat pentru neglijența cu care a gestionat secrete de stat după ce a părăsit Casa Albă, a pledat marți nevinovat la acuzațiile care i se aduc, în timpul apariției sale istorice la tribunalul federal din Miami.

„Pledăm nevinovat fără îndoială”, a declarat avocatul său Todd Blanche în timpul audierii, potrivit unui jurnalist AFP.

Acest lucru deschide calea unui proces potențial foarte dăunător pentru campania sa pentru alegerile prezidențiale americane din 2024.

UPDATE 12.10 Trump a părăsit tribunalul federal din Miami după ce a pledat nevinovat

UPDATE 22:25 Fostul președinte Donald Trump a intrat în sala de judecată în fața unui judecător magistrat din Florida și a pledat nevinovat în legătură cu cele 37 de acuzații penale cu care se confruntă.

UPDATE 22:10 Fostul președinte Donald Trump a intrat în sala de judecată în fața unui judecător magistrat din Florida, unde se așteaptă ca acesta să pledeze în legătură cu cele 37 de acuzații penale cu care se confruntă.

Procesul de înregistrare a durat aproximativ 10 minute, timp în care celuilalt acuzat, Walt Nauta, i s-a făcut o fotografie de identificare.

Ce presupune această procedură americană a arestului/custodiei?

Lui Trump nu îi vor fi puse cătușe, nu va fi închis, dar urmează să îi fie luate amprentele digitale şi va spune cum pledează la cele 37 de capete de acuzare în cadrul unei audieri programate pentru ora locală 15:00 (22:00, ora României).

Trump nu va fi nici fotografiat, deoarece se consideră că este o persoană cunoscută.

În timpul procedurii, Trump va pleda și se va discuta despre condițiile eliberării sale provizorii. De asemenea, este posibil să fie aduse în discuție potențiale restricții privind comportamentul lui Trump pe măsură ce cazul avansează.

Procedurile de marți vor fi supravegheate de un judecător magistrat, care se așteaptă să fie Jonathan Goodman, care este magistratul de serviciu la Miami în această săptămână.

Avocații lui Trump, Chris Kise și Todd Blanche, sunt așteptați să se prezinte alături de fostul președinte în timpul audierii de astăzi.

Fostul președinte Donald Trump a intrat în sala de judecată în fața unui judecător magistrat din Florida, unde se așteaptă ca acesta să pledeze în legătură cu cele 37 de acuzații penale cu care se confruntă.

Procesul de înregistrare a durat aproximativ 10 minute, timp în care celuilalt acuzat, Walt Nauta, i s-a făcut o fotografie de identificare.