Mama celor patru copii salvați după 40 de zile de rătăcire în jungla din Columbia a supraviețuit patru zile accidentului de avion înainte de a ceda în urma rănilor suferite, a dezvăluit duminică soțul ei, citat de AFP.

Patru copii au fost salvați după 40 de zile în care au supraviețuit în jungla amozonianăFoto: Colombia's Armed Force Press Office / AP / Profimedia

„Fiica mea mi-a spus că mama ei a fost în viață timp de patru zile”, a declarat presei Manuel Miller Ranoque Morales în fața spitalului militar din Bogota, unde sunt îngrijiți copiii.

Patru copii indigeni din Uiototo, Lesly (13 ani), Soleiny (9 ani), Tien Noriel (5 ani) și Cristin (1 an), au fost găsiți în viață vineri după-amiază de către salvatori, după ce au rătăcit singuri în junglă de la prăbușirea, la 1 mai, a micului avion Cessna 206 în care călătoreau împreună cu mama lor, pilotul și o rudă. Cei trei adulți au murit în accident.

„Înainte de a muri, mama lor le-a spus: „Haideți, plecați! Veți ști ce este dragostea de tată, așa cum v-am arătat-o și eu”, a explicat Ranoque.

În dimineața zilei de 1 mai, micul avion Cessna 206 aparținând companiei Avianline Charters plecase dintr-o zonă de junglă cunoscută sub numele de Araracuara către San José del Guaviare (sud), unul dintre principalele orașe din zonă.

La câteva minute după ce avionul a decolat pentru o călătorie de aproximativ 350 km deasupra junglei, căpitanul a raportat o problemă la motor. Avionul a dispărut apoi de pe radar.

Militarii l-au găsit între 15 și 16 mai, în sudul departamentului Caqueta. Avionul era în poziție verticală, cu botul înfipt în sol, în mijlocul unei vegetații dense.

Pilotul a fost găsit mort în cabina de pilotaj. Șeful indigen și mama familiei au fost, de asemenea, găsiți morți, dar militarii nu spun exact unde.

Potrivit informațiilor publicate de autorități, copiii luaseră avionul împreună cu mama lor pentru a fugi de amenințările grupului disident FARC, care respinge acordul istoric de pace semnat în 2016 cu această grupare de gherilă marxistă.