Trei turişti britanici au fost dispăruţi şi 12 au fost salvaţi, alături de alţi 12 membri ai echipajului şi ghizi egipteni, după ce un iaht a luat foc duminică, în largul coastei egiptene de la Marea Roșie, au declarat oficiali egipteni şi surse de securitate, transmite Reuters.

Marea Rosie, EgiptFoto: AFP / AFP / Profimedia

Supravieţuitorii au fost aduşi în siguranţă în staţiunea de scufundări din apropiere Marsa Shagra, la aproximativ 21 de kilometri la nord de oraşul Marsa Alam, împreună cu 12 membri ai echipajului şi ghizi egipteni, potrivit unui comunicat al guvernatorului de stat al Mării Roşii şi a două surse de securitate, scrie News.ro.

Incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric pe ambarcaţiunea numită Hurricane, care se afla într-o călătorie din 6 iunie, într-o zonă chiar la nord de Marsa Alam, se arată în comunicat.

Imaginile postate pe reţelele de socializare au arătat un iaht alb cu acelaşi nume, în flăcări pe mare, în timp ce fum negru se ridică spre cer.

”Am văzut fum din barcă, era la aproximativ 9 km de plajă. O barcă din apropiere i-a salvat şi i-a adus la ţărm”, a spus Ahmed Maher, manager de scufundări în satul Marsa Shagra.

Ministerul de Externe al Marii Britanii a declarat că este în contact cu autorităţile locale în legătură cu incidentul şi sprijină cetăţenii implicaţi.