Virgil Negru, fost consilier local din partea PSD în orașul constănțean Eforie, a fost arestat în SUA, alături de alți zeci de români, pentru fraude cu carduri bancare, potrivit unei investigații Los Angeles Times și Libertatea.

Virgil Negru, fost consilier local din partea PSD în orașul Eforie, se află într-o închisoare din SUAFoto: Vadzim Mashkou / Alamy / Alamy / Profimedia

Virgil Negru a fost prins în luna aprilie de către autoritățile americane în timp ce încerca să fure banii destinați persoanelor asistate social, chiar înainte să extragă banii dintr-un bancomat.

Negru este unul dintre cele peste 60 de persoane, aproape toți români, pe care poliția din California le-au arestat pentru fraude cu carduri bancare.

Tânărul de 40 de ani se află în închisoarea din orașul Ventura, la nord-vest de Los Angeles, în statul american California.

Cosilierul local nu mai fusese văzut la ședințele Consiliului Local din Eforie încă din luna februarie, iar în 26 aprilie s-a decis suspendarea lui.

De când a fost reținut în SUA, Negru a fost suspendat din partidul social-democrat.

Mama lui Virgil Negru, Georgiana Negru, crede că acesta este pur și simplu plecat din oraș în vizită la rude și prieteni. Aceasta spune că vorbește zilnic cu el și că i-a spus că totul este o minciună.

„Nu ar fi făcut ceva prin care să-și facă familia de râs”, a declarat Georgiana Negru, care a povestit că fiul său pleca deseori în străinătate, chiar luni întregi.

Cu toate acestea, Virgil Neagru a pledat vinovat la acuzația de furt de identitate și a refuzat, prin avocatul său, să facă declarații.

Poliția din California a stabilit o cauțiune de 150.000 de dolari pentru Virgil Negru.

Fraudele bancare sunt în creștere în SUA, iar autoritățile americane spun că Virgil Negru face parte dintr-o rețea care clonează cardurile prin care statul oferă bani persoanelor cu venituri reduse.

În ziua în care banii sunt virați pe carduri, persoanele reținute de poliția din California retrăgeau întreaga sumă. Autoritățile americane spun că în ultimii doi ani, grupările infracționale implicate în astfel de fraude au furat în total 86 de milioane de dolari.