Procurorii federali i-au informat miercuri pe avocaţii fostului preşedinte Donald Trump că acesta este vizat personal în ancheta privind gestionarea arhivelor Casei Albe, potrivit mai multor mass-media americane, inclusiv CNN şi New York Times, informează AFP.

Donald Trump in instantaFoto: Seth Wenig / UPI / Profimedia

Această nouă etapă, care deschide calea unei posibile inculpări a fostului preşedinte al Statelor Unite, constituie o nouă neplăcere juridică pentru Donald Trump, care speră să câştige un nou mandat în 2024.

Fostul locatar al Casei Albe este acuzat că a păstrat cutii întregi de documente, inclusiv unele clasificate drept secrete, după plecarea sa de la Washington în 2021 şi că a refuzat să le returneze, încălcând legile federale.

Presa americană nu spune când a fost informat fostul preşedinte, dar potrivit CNN, avocaţii săi s-au întâlnit luni cu oficiali ai Departamentului de Justiţie, inclusiv cu procurorul special Jack Smith, care supraveghează ancheta independentă.

Donald Trump, care este în prezent, în sondaje, cu mult înaintea celorlalţi candidaţi la nominalizarea republicană, s-a prezentat constant drept o victimă a "persecuţiei politice"."Cum a putut Ministerul Justiţiei să mă pună sub acuzare când nu am făcut nimic", a scris el luni pe reţeaua Truth Social, în timp ce avocaţii săi erau primiţi de oficiali ai acestui minister.