Statele Unite au anunțat miercuri o recompensă de 5 milioane de dolari pentru informații care să conducă la arestarea unui suedez acuzat de trafic internațional de droguri, potrivit AFP.

DroguriFoto: Dreamstime

Maximilian Rivkin a gestionat o rețea de comunicații criptate folosită de traficanții de droguri, fără să știe că sistemul, cunoscut sub numele de ANOM, fusese dezvoltat de poliția federală americană (FBI).

„Comunicările sale pe platformă l-au implicat într-o serie de activități ilegale, inclusiv o presupusă implicare în trafic de droguri, spălare de bani, conspirație pentru comiterea de crime și alte acte violente”, a precizat Departamentul de Stat american într-un comunicat.

Recompensa a fost anunțată împreună cu poliția suedeză, care l-a acuzat pe Maximilian Rivkin de trafic de droguri. De asemenea, acesta a fost acuzat în Statele Unite de escrocherie la scară largă legată de traficul de droguri și spălare de bani.

O operațiune desfășurată în 2021 de serviciile de securitate de pe trei continente a dus la o gigantică acțiune internațională de combatere a crimei organizate, cu 800 de arestări în întreaga lume și confiscarea a peste 8 tone de cocaină, 22 de tone de canabis și a peste 48 de milioane de dolari. (foto: Dreamstime)