Un cunoscut club de noapte din Adelaide a fost nevoit să renunțe la un eveniment prin care oferea băuturi gratuite clientelor în funcție de cupa de la sutien, după ce a provocat indignare în Australia, relatează Sky News Australia.

Club de noapteFoto: DreamsTime

Un popular club de noapte din Adelaide și-a cerut scuze publice după ce s-a confruntat cu reacții negative pentru o campanie provocatoare care oferea băuturi gratuite clienților în funcție de mărimea bustului.

Clubul Woolshed a încercat să atragă cât mai mulți clienți promovând un eveniment la care le îndemna pe cliente să își dea sutienele jos și să le „atârne" în local în schimbul a până la trei băuturi gratuite.

„Să porți sutien este atât de inconfortabil, atârnă-l în șopron (cu referire la numele barului, n.r.) și distrează-te!", se arata în postarea de pe Facebook a clubului.

Alături de mesaj a fost publicată și o poză cu un urs alb care purta lenjerie de corp pentru femei și sutiene atârnate în jurul lui.

Băuturi gratuite în funcție de cupa sutienului

Potrivit anunțului, clientele ar fi primit mai multe băuturi în funcție de mărimea bustului, cu o mărime a cupei A, B și C eligibile pentru una, două, respectiv trei băuturi gratuite.

„Cu cât mai mare, cu atât mai bine", scria în mesajul controversat care a iritat opinia publică. „Asta înseamnă și voi, băieți".

Campania a fost rapid denunțată online, mai multe persoane criticând-o pentru conotațiile sexiste.

Printre comentariile la postarea de pe Facebook, care a fost ștearsă între timp, se numără o persoană care a catalogat anunțul drept „o porcărie misogină", iar o alta a sugerat că aceasta ar putea instiga la hărțuirea femeilor.

„Ne cerem scuze”

La scurt timp după aceea, clubul de noapte și-a cerut scuze pentru postare.

„Ne cerem scuze sincere pentru faptul că postarea i-a făcut pe unii dintre clienții noștri să se simtă inconfortabil și să se simtă rușinați de corpul lor, deoarece aceasta nu a fost niciodată intenția noastră.

Pe baza feedback-ului din partea comunității noastre, am anulat promoția și lucrăm la idei pentru diferite promoții care să promoveze un mediu distractiv, sigur și incluziv pentru toți”, a scris ulterior clubul de noapte.

Woolshed este unul dintre cele mai vizitate locuri din Adelaide de cei care caută să se distreze. Este un pub cu tematică rurală în timpul zilei, care se transformă într-un club de noapte după lăsarea întunericului.(sursă foto Dreamstime)