Cel puțin două persoane au fost ucise sâmbătă într-un „incident de securitate" în jurul frontierei sudice a Israelului cu Egiptul, a anunțat partea israeliană, potrivit Reuters.

Granița Israel - EgiptFoto: Bruno Barbier / akg-images / Profimedia

UPDATE 14:17 Armata israeliană a precizat că doi dintre soldații săi au murit în incident. „În această dimineață, un incident de securitate a avut loc în zona Brigăzii Regionale Paran. Doi soldați ai IDF (forțele de apărare israeliene), un bărbat și o femeie, au fost uciși de focuri de armă adiacente graniței. Incidentul este în curs de examinare. IDFefectuează căutări în zonă", a precizat armata într-un comunicat.

„În această dimineață a avut loc un incident de securitate în zona diviziei regionale Paran, în care s-au înregistrat două victime", a declarase inițial Daniel Hagari, purtător de cuvânt al armatei.

Radioul armatei israeliene a precizat că doi israelieni au fost împușcați în timp ce forțele de securitate acționau pentru a combate activitatea de contrabandă în zonă.

Granița dintre Israel și Egipt este în mare parte liniștită, însă există încercări frecvente de a trece droguri de contrabandă peste gardul înalt ridicat la graniță, notează Times of Israel.

În ultimii ani au avut loc mai multe incidente cu focuri de armă între contrabandiști și soldații israelieni.

De asemenea, armata egipteană trage frecvent asupra traficanților de droguri, precum și asupra grupurilor jihadiste din nordul deșertului Sinai, ceea ce duce uneori la focuri de armă transfrontaliere accidentale.