Oficialii ruși au propus o nouă lege care interzice persoanelor transsexuale să aibă acces la asistență medicală pentru afirmarea sexului, potrivit Sky News.

Duma de stat a RusieiFoto: TASS / Profimedia Images

Human Rights Watch raportează că proiectul de lege propus ar împiedica, de asemenea, persoanele să își schimbe numele și marcajul de gen pe documentele oficiale.

În timp ce adulților li s-ar interzice accesul la intervenții chirurgicale de afirmare a sexului, copiii născuți cu variații ale caracteristicilor sexuale - cunoscuți sub numele de copii intersexuali - ar fi supuși la „intervenții chirurgicale inutile din punct de vedere medical și neconsensuale pentru a le „normaliza” corpurile sănătoase”, a declarat organizația.

Human Rights Watch a subliniat „ipocrizia” propunerilor, despre care spune că sunt „nu numai discriminatorii, ci și că încalcă drepturile la integritate fizică și la intimitate”.

Politicianul rus Piotr Tolstoi a declarat că proiectul de lege este o „barieră în calea pătrunderii ideologiei occidentale anti-familie” și ar „păstra Rusia pentru posteritate”.