Cel puțin 288 persoane au murit și 850 au fost spitalizate în India după ce un tren de pasageri a deraiat și s-a ciocnit vineri cu un tren de marfă în districtul Balasore din Odisha, potrivit ziarelor locale, citate de Reuters. Armata a fost trimisă la fața locului pentru a ajuta la evacuarea și tratarea răniților.

Accident feroviar grav in IndiaFoto: Press Trust of India / AP / Profimedia

UPDATE 07:50 Sudhanshu Sarangi, directorul general al Serviciului de pompieri al statului Odisha, a declarat pentru AFP că bilanțul actual este de 288 de morți. „Operațiunile de salvare continuă la fața locului și nu se vor încheia decât peste câteva ore", a adăugat el. Un înalt reprezentant al guvernului regional, Pradeep Jena, a declarat pentru AFP că aproximativ 850 de persoane au fost spitalizate.

UPDATE 01:45 Numărul deceselor a ajuns la 207

UPDATE 00:10 Bilanțul catastrofei feroviare produse de mai multe trenuri în estul Indiei a crescut la cel puțin 120 de morți și 850 de răniți, în timp ce se crede că numeroși pasageri sunt prinși sub mormane de fier vechi, au anunțat sâmbătă dimineață oficialii, potrivit AFP.

„La ultima numărătoare, aveam peste 120 de morți, iar cifra este în creștere, deoarece există mulți răniți grav, cu răni la cap”, a declarat pentru AFP Sudhanshu Sarangi, directorul general al serviciului de pompieri din statul Odisha. "Un eveniment foarte trist și perspectivele nu sunt bune".

Un înalt oficial guvernamental regional, Pradeep Jena, a declarat pentru AFP că „aproximativ 850 de persoane au fost internate în spitale”.

Coliziunea este un „accident grav”, a declarat reporterilor H K Dwivedi, secretarul șef al Bengalului de Vest. Oficiali ai South Eastern Railway, care nu au dorit să fie numiți, au declarat că se tem că numărul victimelor este unul foarte mare, fără a dezvălui mai multe date însă.

Trenul Coromandel Express, care circulă de la Kolkata la Chennai, a deraiat și a căzut pe linia de tren de lângă, multe persoane fiind încă prinse sub fiarele contorsionate, potrivit rapoartelor.

„Nu pot să comentez detaliile în acest moment și nici numărul victimelor. Eram în Delhi și mă grăbesc să ajung la locul accidentului”, a declarat pentru Reuters Archana Joshi, director general al Căilor Ferate din sud-estul țării.

Joshi a precizat că un număr mare de răniți erau transferați la spitale. „Echipele de salvare ale căilor ferate din Kharagpur și din alte stații din apropiere au ajuns deja la fața locului. Ajutorul și salvarea sunt în curs de desfășurare”.