Orașul Rungholt, din Germania, care este denumit „Atlantida Mării Nordului” pentru că a fost șters de pe hartă în timpul unui potop de proporții epice în anii 1300, urmează să fie dezgropat pentru prima dată, relatează The Sun.

cercetator Foto: Matthias Bein / DPA / Profimedia

Rungholt, un oraș portuar care adăpostea 3.000 de oameni acum sute de ani, se află în centrul unei legende care spune că ar fi fost scufundată de ape pentru a pedepsi locuitorii bețivi.

Localnicii care ar fi avut comportamente imorale și ar fi băut mult, ar fi fost distrus ca pedeapsă de la Dumnezeu.

Unii spun că, înainte de Ziua Judecății, orașul scufundat se va ridica din mare, iar din turla bisericii se vor auzi din nou clopotele.

Adevărata cauză a scufundării orașului a fost o furtună puternică, dar, cu toate acestea, Rungholt a fost învăluită în mister de când a dispărut în 1362.

Localnicii orașului Rungholt ar fi fost foarte bogați

Acum, arheologii au început să exploreze situl.

„Rămășițele ascunse ale așezărilor de sub mlaștini sunt mai întâi localizate și cartografiate pe o zonă largă folosind diferite metode geofizice, cum ar fi gradiometria magnetică, inducția electromagnetică și seismică”, a spus Dennis Wilken de la Universitatea din Kiel.

Folosind metodele de înaltă tehnologie, oamenii de știință au descoperit deja o biserică, canale de scurgere și un port cu o tehnologie uimitoare pentru acea vreme.

De asemenea, cercetătorii au reușit să descopere unul dintre cele mai mari sisteme de porți din lemn folosite pentru maree la vremea respectivă.

Cei care trăiau în oraș păreau să aibă o viață de lux, mâncând creveți, stridii, păsări, ouă, oi, vite și cereale.

De asemenea, au fost găsite obiecte din ceramică, bijuterii metalice și arme din Spania și Flandra, ceea ce sugerează că era un oraș comercial bogat.