Un incident mai puțin obișnuit a avut loc în timpul unui zbor din Rusia, echipajul și pasagerii fiind nevoiți să imobilizeze cu bandă adezivă un bărbat de la clasa Business care s-a îmbătat după ce a furat o sticlă de coniac și a început să devină agresiv, relatează Lenta.

La bordul unui avion Aeroflot, compania aeriana nationala a RusieiFoto: Marina Lystseva / TASS / Profimedia

Incidentul a avut loc miercurea aceasta într-un avion ce zbura pe ruta Krasnoiarsk-Moscova.

Mai întâi, bărbatul și-a aprins o țigară în toaletă, dar detectoarele de fum nu au funcționat. Însă mirosul de fum a fost simțit de membrii echipajului. Aceștia l-au atenționat pe pasagerul de la Business Class, acesta reacționând cu agresivitate.

După aceea, rusul a sustras din căruciorul stewardesei o sticlă de coniac pe care a consumat-o pe ascuns în aceeași toaletă, potrivit raportului întocmit de poliție.

„Apoi a început să molesteze pasagerii de la clasa Business, să interfereze cu munca însoțitorilor de bord, a încercat să fumeze și să se bată cu ofițerii de securitate”, mai arată același raport.

Însoțitorii de bord au raportat incidentul comandantului aeronavei, care a decis imobilizarea bărbatului. Câțiva pasageri i-au ajutat pe însoțitorii de bord să-l lege pe bărbat.

Acesta și-a petrecut restul zborului legat cu bandă adezivă și în cătușe de plastic pe podea, lângă bucătărie. El a fost reținut de poliție după ce avionul a aterizat în Moscova.