Șaisprezece copii și un adult au fost transportați miercuri la spital după ce au căzut în interiorul sitului istoric Fort Gibraltar în timpul unei excursii școlare în orașul Winnipeg, din vestul Canadei, a raportat CBC News, citând un asistent al serviciului de urgență, relatează Reuters.

Fort Gibraltar CanadaFoto: shutterstock / Julian Worker

Copiii au 10 și 11 ani, a raportat CBC, adăugând că trei dintre copii se aflau într-o stare instabilă.

„Profund îngrijorat de incidentul de la Fort Gibraltar în această dimineață, care a implicat un grup școlar”, a declarat primarul Winnipeg, Scott Gillingham, pe Twitter.

Oficialii orașului nu oferit mai multe detalii deocamdată.

Fort Gibraltar, din provincia Manitoba, este unul dintre cele peste 1.000 de situri istorice naționale protejate din Canada.

Tameem Aljafari, în vârstă de 10 ani, a spus că trei clase de elevi de clasa a 5-a se aflau într-o excursie la Fort Gibraltar miercuri, iar aproximativ 30 de persoane mergeau pe un pod din interiorul clădirii când aceasta s-a prăbușit.

„La întâmplare, a început să crape când eram noi pe el, iar apoi o mulțime de oameni pur și simplu au căzut”, a spus el reporterilor în fața Spitalului de Copii din Winnipeg, scrie CBC Canada.

Un profesor și doi elevi se aflau sub pod când acesta s-a prăbușit, a spus el.

„Pur și simplu nu știam ce s-a întâmplat și apoi nu am putut să respir”.