Compania aeriană Air New Zealand va începe să cântărească tot ce se află la bordul aeronavelor sale, inclusiv pasagerii, la ordinul Autoritatății Aeronautice Civile din Noua Zeelandă, relatează CNN.

Avion al companiei aeriene Air New ZealandFoto: DreamsTime

Compania aeriană națională din Noua Zeelandă va urca pe cântar toți pasagerii care pleacă pe zborurile internaționale de pe Aeroportul Auckland până la 2 iulie 2023.

Sondajul, incomod pentru unii care a prefera ca greutate lor să nu fie împărtășită public, este o modalitate de a colecta date privind încărcătura și distribuția greutății pentru avioane, a declarat Air New Zealand.

„Cântărim tot ceea ce se află la bordul aeronavei, de la încărcătură la mese până la bagajele din cală", a declarat Alastair James, specialistul în îmbunătățirea controlului încărcăturii la compania aeriană, într-un comunicat.

„Pentru pasageri, echipaj și bagajele de cabină, folosim greutăți medii, pe care le obținem în urma realizării acestui studiu".

Pentru a proteja intimitatea celor care aleg să zboare cu Air New Zealand,compania aeriană spune că datele vor rămâne anonime.

Călătorii vor fi rugați să se urce pe un cântar digital atunci când se vor înregistra pentru zborul lor, dar informațiile nu vor putea fi vizualizate pe ecranul angajatului companiei.

De asemenea, bagajul de mâna va fi cântărit separat.

„Știm că a urca pe cântar poate fi descurajant. Dorim să ne asigurăm clienții că nu există niciun ecran vizibil nicăieri. Nimeni nu vă poate vedea greutatea, nici măcar noi", a declarat James.

Nu este prima dată când această companie aeriană își roagă pasagerii să se urce pe cântar înainte de a se îmbarca. Clienții de pe zborurile interne au participat la un astfel de sondaj în 2021, iar pentru cele internaționale a fost amândat din cauza pandemiei.

Printre persoanele care ar putea fi rugate să participe la sondaj se numără cei care călătoresc cu zborul direct de la Auckland la Aeroportul John F. Kennedy din New York, care durează 17 ore și este unul dintre cele mai lungi zboruri din lume. (sursă foto © Daniel Bellhouse | Dreamstime.com)