​Doi agenți ai serviciilor secrete italiene și un agent israelian al Mossad se numără printre cele patru persoane care și-au pierdut viața, duminică, în Italia, când ambarcațiunea în care se aflau s-a răsturnat pe lacul Maggiore, au anunțat marți autoritățile italiene, conform agenției de știri EFE.

Operațiuni de salvare după ce o ambarcațiune s-a răsturnat pe Lacul Maggiore, în ItaliaFoto: Re/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

Patru oameni au murit după ce o ambarcațiune turistică în care se aflau 24 de persoane (22 de pasageri și doi membri ai echipajului) s-a răsturnat pe Lacul Maggiore, aflat în regiunea Lombardia din nordul Italiei, din cauza unei vijelii puternice, „apărute din senin”, duminică seară, în jurul orei 19:30, după cum au anunțat pompierii și presa.

Informațiile relatate în weekend menționau că oamenii sărbătoreau o zi de naștere pe barca de 16 metri lungime când aceasta s-a răsturnat și s-a scufundat din cauza unei furtuni violente. Pompierii au informat pe Twitter că 19 supraviețuitori au înotat până la țărm și că epava a fost găsită de scafandri la o adâncime de 16 metri.

Reprezentanți ai serviciilor de informații din Italia au anunțat ulterior că printre victime se numără agenții italieni Claudio Alonzi (62 de ani) și Tiziana Barnobi (53 de ani), precizând că aceștia se aflau în ambarcațiunea turistică pentru a sărbători ziua de naștere a unei persoane din grup.

Barca le-a fost închiriată de o rusoaică. Femeia a murit și ea

Agentul israelian al Mossad, retras din activitate, a fost identificat drept Shimoni Erez (50 de ani), informația fiind confirmată de Ministerul de Externe al Israelului. Potrivit presei italiene, consulatul israelian din Roma a inițiat demersurile pentru repatrierea trupului acestuia.

Cea de-a patra victimă a fost identificată ca fiind Anya Bozhkova, o femeie de cetățenie rusă și soția proprietarului ambarcațiunii, care a închiriat-o turiștilor.

Toți ceilalți pasageri care se aflau la bordul vasului erau de asemenea italieni și israelieni, conform mass-media locale, unii dintre ei fiind membri ai serviciilor secrete.

De altfel, presa israeliană scrie că, după incident, zece agenți israelieni au fost duși cu un zbor militar de urgență înapoi în Israel.