Recep Tayyip Erdogan, care se luptă duminică în cadrul alegerilor prezidențiale pentru a-și menține puterea pentru a treilea deceniu, a fost filmat oferind lire turcești persoanelor aflate în fața secției de vot din Turcia unde a fost să își exprime votul.

Recep Erdogan dupa ce a votat la alegerile prezidentiale 2023, turul IIFoto: APAImages / Shutterstock Editorial / Profimedia

Erogan a fost filmat în timp ce împărțea susținătorilor săi împărțit bancnote în valoare de 200 de lire (aproximativ 9 euro), în timp ce le strângea mâinile oamenilor.

Secțiile de votare s-au închis la ora 17.00, astfel încheindu-se al doilea tur al alegerilor prezidențiale în care Erdoğan speră să câștige împotriva lui Kemal Kılıçdaroğlu.

La scurt timp după încheierea scrutinului, Erdogan a mulțumit echipei sale de campanie și celor care se ocupă de buletinele de vot pentru timpul și munca depusă, îndemnându-i pe oameni să „protejeze urnele”, transmite Al Jazeera.

„Aș dori să mulțumesc fiecăruia dintre colegii mei care au lucrat cu devotament la urne încă de la primele ore ale dimineții. Îi invit pe toți concetățenii mei să protejeze urnele de vot până când rezultatele vor fi definitive. Acum este momentul să protejăm voința națiunii noastre până în ultimul moment!”, a scris Erdogan pe Twitter.

Urmărește LIVE cele mai importante evenimente legate de alegerile prezidențiale din Turcia.