Apa de pe Canal Grande din Veneția a devenit verde fosforescent duminică în zona din apropierea podului Rialto, iar autoritățile încearcă să identifice cauza, au declarat pompierii din Italia, relatează Reuters.

Apa de pe Canal Grande langa Podul Rialto din Venetia s-a facut verde fosforescentaFoto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Agenția regională pentru protecția mediului a primit mostre din apa cărei culoare s-a modificat și lucrează pentru a identifica substanța care a provocat această schimbare, a spus departamentul într-un mesaj pe Twitter.

Prefectul din Veneția a convocat o întâlnire de urgență a forțelor de poliție pentru a înțelege ce s-a întâmplat și a studia eventualele contramăsuri, a informat agenția de presă Ansa.

Incidentul vine după o serie de episoade recente din Italia, în care grupurile ecologiste au colorat monumente, inclusiv folosind cărbune vegetal pentru a înnegri apele fântânii Trevi din Roma, într-un protest împotriva combustibililor fosili.

Cu toate acestea, spre deosebire de cazurile anterioare, niciun grup de activiști nu s-a prezentat pentru a-și revendica responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat la Veneția.