Sute de oameni merg la o mănăstire dintr-un mic oraș din statul american Missouri pentru a vedea trupul unei călugărițe care pare să nu prezinte niciun semn de descompunere la patru ani de la moartea sa, relatează The Guardian.

Surorilor benedictine ale Maicii Domnului, Regina ApostolilorFoto: Karen Focht / Zuma Press / Profimedia

Trupul călugăriței Wilhelmina Lancaster a fost exhumat pe 18 mai și s-a constatat că era „intact”, un semn de sfințenie

Aceasta a fost fondatoarea Surorilor benedictine ale Maicii Domnului, Regina Apostolilor, o mănăstire din Gower, Missouri, care se află la aproximativ o oră de Kansas City.

Trupul neînsuflețit al Wilhelminei Lancaster a fost exhumat pentru a putea fi mutat într-o capelă a mănăstirii, la patru ani de la moartea sa, în 2019, a relatat agenția Catholic News Agency.

Trupul călugăriței nu a fost niciodată îmbălsămat și a fost îngropat într-un sicriu de lemn crăpat care i-a expus cadavrul la umezeală, a relatat presa.

Trupul este „incorupt”

„Ni s-a spus de către personalul cimitirului să ne așteptăm doar la oase în condițiile în care sora Wilhelmina a fost înmormântată fără îmbălsămare și într-un sicriu simplu de lemn", a declarat pentru Newsweek una dintre călugărițe, sub protecția anonimatului.

În schimb, doar un strat de mucegai s-a găsit pe trupul Wilhelminei Lancaster, probabil din cauza condensului din sicriul crăpat, a relatat Catholic News Agency.

În catolicism, corpurile care sfidează procesul de descompunere sunt cunoscute ca fiind „incorupte", ceea ce reprezintă un semn de sfințenie și, mai târziu, o justificare pentru sfințenie.

Procesul de obținere a sfințeniei nu a fost demarat pentru Lancaster, a declarat episcopul Johnston, din cadrul Diocezei Kansas City-St Joseph, printr-un comunicat.

Mai mult de 100 de trupuri au fost incorupte, a relatat Catholic News Agency. Dar Lancaster este probabil prima persoană de culoare din SUA care a fost găsită intactă.

Un antropolog nu este surprins de starea trupului

Unii experți au spus că nu este neobișnuit ca trupurile să rămână bine conservate în primii ani după moarte, chiar dacă nu sunt exhumate.

„În general, atunci când îngropăm un trup, ne așteptăm să dureze aproximativ cinci ani pentru ca acesta să devină scheletic", a declarat Nicholas Passalacqua, director al secției de antropologie medico-legală la Western Carolina University, pentru Newsweek.

„Asta fără un sicriu sau orice alt recipient sau înveliș care să înconjoare rămășițele. Deci, pentru acest corp, care a fost îngropat într-un sicriu, personal nu mi se pare prea surprinzător faptul că rămășițele sunt bine conservate după numai patru ani”, a adăugat Passalacqua.

Cu toate acestea, vestea exhumării s-a răspândit prin intermediul rețelelor de socializare, sute de persoane călătorind în Missouri pentru a vedea corpul lui călugăriței

Trupul Wilhelminei Lancaster va fi mutat luni și expus sub sticlă în capelă, unde vizitatorii pot continua să îl vadă, potrivit site-ului mănăstirii.