Poliția londoneză a declarat sâmbătă că un bărbat reținut după ce a intrat cu mașina în porțile de pe Downing Street, locul în care se află reședința și biroul prim-ministrului britanic Rishi Sunak, a fost acuzat într-un dosar separat că a făcut fotografii indecente cu copii, relatează Reuters.

Politia britanica in fata resedintei premierului britanicFoto: Darren Fletcher / News Licensing / Profimedia

Bărbatul de 43 de ani a apărut în instanță sâmbătă în legătură cu aceste imagini și a fost arestat preventiv pentru a se prezenta ulterior la Southwark Crown Court pe 23 iunie, a declarat poliția într-un comunicat.

El fusese reținut joi, fiind suspectat de daune penale și de conducere periculoasă după incidentul din Downing Street, în care nu au fost raportate răniri. Poliția a spus că a fost eliberat în așteptarea unei investigații suplimentare asupra incidentului, înainte de a oferi detalii despre cealaltă acuzație.

Poliția din Londra a reiterat că această coliziune nu a fost tratată ca fiind „asociată terorismului”, dar a spus că ofițerii departamentului de combatere a terorismului susțin ancheta.

Poliția a plasat un cordon în fața Downing Street joi, după ce un vehicul s-a apropiat de poartă cu viteză redusă. Poarta principală apărea ca nefiind deteriorată după incident.