Un ofițer de poliție a fost suspendat după ce și-a folosit arma de serviciu pentru a răni un băiat de 11 ani care a cerut ajutor în locuința sa din sudul Statelor Unite, la cererea mamei sale, potrivit AFP.

politie SUAFoto: - / Panthermedia / Profimedia

Polițiștii din Indianola, Mississippi, au fost chemați sâmbăta trecută, în jurul orei 6.00, „pentru a răspunde la o tulburare domestică”, iar unul dintre ei a deschis focul în timpul intervenției, a precizat poliția statului într-un comunicat transmis vineri către AFP.

„Un rezident minor a fost grav rănit și a trebuit să fie spitalizat, iar o anchetă a fost lansată”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliției, Bailey Martin.

Aderrien Murry a fost spitalizat „la terapie intensivă din cauza unui plămân afectat, a unor lacerații la ficat și a unor coaste rupte”, dar a putut să se întoarcă acasă după câteva zile, a precizat pe Twitter avocatul familiei, Carlos Moore.

„Niciun copil nu ar trebui să sufere vreodată o astfel de violență din partea celor care au jurat să protejeze și să servească”, a adăugat Moore, cerând „o anchetă completă și transparentă”.

Mama băiatului a declarat pentru CNN că i-a cerut fiului său să sune la poliție pentru că unul dintre foștii săi parteneri, care era vizibil „furios”, tocmai își făcuse apariția la ei acasă.

Un ofițer a sosit „cu arma de serviciu scoasă și le-a cerut tuturor să plece”, a adăugat Nakala Murry. Când fiul ei a intrat în sufragerie, „l-a împușcat”, a continuat ea.

Împușcat în piept, Aderrien „continua să spună 'de ce m-a împușcat? ce am făcut rău?”.

Potrivit avocatului, ofițerul a fost suspendat și a fost lansată o anchetă. Dar familia cere ca acesta să fie demis și inculpat. De asemenea, ei cer publicarea imaginilor filmate de camera polițistului.

Indianola are o populație de 10.000 de locuitori, majoritatea afro-americani. Aderrien Murry și polițistul care l-a împușcat sunt amândoi de culoare.

Polițiștii americani sunt frecvent acuzați de folosirea excesivă a forței. Potrivit unei baze de date a Washington Post, aceștia au ucis 407 persoane de la începutul anului.