Papa Francisc nu a primit pe nimeni în audiență vineri pentru că are febră, a anunțat vineri Vaticanul. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, nu a oferit alte detalii despre starea de sănătate a liderului romano-catolic în vârstă de 86 de ani, relatează Reuters.

Papa FranciscFoto: Evandro Inetti/ZUMA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Din cauza unei febre, Papa Francisc nu a primit (pe nimeni) în audiență în această dimineață”, a spus Bruni ca răspuns la întrebarea unui reporter despre motivul pentru care nimeni nu a fost trecut în programul său zilnic în cursul zilei.

Francisc a petrecut cinci zile într-un spital din Roma la sfârșitul lunii martie pentru bronșită, dar și-a revenit rapid după o perfuzie cu antibiotice și a revenit la sarcinile sale, inclusiv pentru o excursie de trei zile în Ungaria la sfârșitul lunii aprilie.

Părea să fie obosit la o întâlnire cu studenții lângă Vatican, joi după-amiază.

Francisc, care a devenit papă acum 10 ani, a rămas fără o parte dintr-un plămân pe când era tânăr, în Argentina sa natală.

De când și-a asumat papalitatea, a fost nevoit să anuleze evenimente, uneori în ultimul moment, din cauza febrei.

El a fost internat pentru prima dată de când a fost numit papă în 2021 pentru o operație de extirpare a unei părți a colonului.

Niciunul dintre evenimentele programate ale Papei nu a fost anulat. El urmează să prezideze o Liturghie care marchează Rusaliile duminică în Piața Sf. Petru și să-l primească luni pe președintele italian Sergio Mattarella.

Nu era clar dacă va organiza audiențe private sâmbătă.

Vaticanul a anunțat la începutul acestei săptămâni că papa ar trebui să călătorească în Portugalia în perioada 2-6 august pentru a participa la Ziua Mondială a Tineretului și a vizita Altarul de la Fatima.