​Poliţia peruană antidrog a anunţat joi confiscarea a 58 de kilograme de cocaină, care urmau să fie expediate în Belgia dintr-un port din nordul ţării, drogul fiind ambalat în pachete inscripţionate cu steagul nazist, informează AFP și Agerpres.

Pachetele de cocaina descoperite in PeruFoto: Peruvian Anti-Drug Police / AP / Profimedia Images

Pulberea albă era repartizată în circa 50 de pachete, având cuvântul „Hitler” scris pe deasupra.

Transportul a fost descoperit într-un container pe o navă aflată sub pavilion liberian la terminalul portuar din Paita, un mic oraş din apropierea Ecuadorului. Nu au fost raportate arestări.

Este pentru prima dată când poliţia antidrog spune că a confiscat o încărcătură de cocaină purtând simboluri ale Germaniei naziste (1933-1945).

Peru este unul dintre cei mai mari trei producători de cocaină din lume, alături de Bolivia şi Columbia. Autorităţile estimează producţia sa anuală la 400 de tone. Circa 22 de tone au fost confiscate în 2022.

Vecinii din Columbia au construit cel mai mare narco-submarin capturat vreodată

Captura inedită făcută de poliția peruană vine după ce mai devreme în cursul lunii mai Marina columbiană a anunţat că a capturat cel mai mare submarin folosit pentru transportul drogurilor din istoria Columbiei, cu o lungime de 30 de metri şi o lăţime de trei metri.

Acesta avea la bord 3 tone de cocaină.

Semi-submersibilul a fost capturat marţi în timp ce se îndrepta spre America Centrală, una dintre cele mai aglomerate rute pentru traficul ilegal de droguri către Statele Unite, care sunt principalul consumator mondial de cocaină columbiană.

În trei decenii, marina columbiană a confiscat 228 de astfel de ambarcaţiuni, care pleacă încărcate cu tone de droguri spre SUA sau chiar traversează Atlanticul spre Europa.