Joi a intrat în vigoare o interdicție de a fuma marijuana pe străzile din Cartierul Roșu din Amsterdam, parte a unui efort al primei femei primar al orașului de a curăța zona, transmite Reuters.

Amsterdam- Cartierul roșuFoto: RUT / SplashNews.com / Splash / Profimedia

În cartierul prin care trec mai multe canale, cunoscut pentru bordelurile, cluburile de sex și cafenelele cu marijuana, care atrag milioane de turiști pe an, dar care reprezintă o pacoste pentru locuitori, au fost amplasate pancarte.

Persoanele prinse încălcând interdicția riscă acum o amendă de 100 de euro.

Primarul orașului, Femke Halsema, a promis să îmbunătățească condițiile pentru lucrătoarele sexuale și să reducă infracționalitatea și consumul excesiv de droguri și alcool.

Se poartă discuții pentru a muta turismul sexual și de droguri în afara centrului orașului, dar există opoziție din partea locuitorilor din zonele care au fost propuse ca alternative.

Oamenii vor avea în continuare voie să fumeze în interiorul și pe terasele cafenelelor care vând marijuana și hașiș în cartier și în alte părți ale orașului. Consumul personal de cantități mici de marijuana este tolerat de autoritățile din Olanda.

Citește și: