Fostul prim-ministru britanic Boris Johnson a fost reclamat la poliție de către cabinetul guvernului din cauza unor noi acuzații că a încălcat regulile de izolare în timpul pandemiei de COVID-19, a informat marți ziarul Times, potrivit Reuters.

Boris Johnson si tatal sau StanleyFoto: Andrew Parsons / Zuma Press / Profimedia Images

Times scrie că Departamentul care este responsabil cu supravegherea funcționării guvernului a făcut o sesizare la două direcții de poliție regionale pe baza informațiilor descoperite în timp ce pregătea o serie de observații pentru o anchetă publică asupra pandemiei.

Potrivit înregistrărilor ministeriale prieteni de-ai lui Boris Johnson au mers în timpul pandemiei la Chequers, un conac rural care este pus la dispoziția prim-miniștrilor în exercițiu.

Reuters nu a putut contacta imediat purtătorul de cuvânt al lui Johnson pentru comentarii.

Articolul din Times a citat, de asemenea, echipa lui Johnson că a catalogat reclamația o „încercare clar motivată politic de a fabrica ceva din nimic”.

Johnson a fost anterior amendat de poliție pentru că a participat la un eveniment pentru a-și sărbători ziua de naștere în Downing Street în iunie 2020, ceea ce l-a făcut primul prim-ministru care a încălcat legea în timpul mandatului.

Aceste amenzi au contribuit la eliminarea lui din funcția de prim-ministru anul trecut.