Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni că îl preferă pe președintele american Joe Biden predecesorului său, Donald Trump, și dorește ca acesta să fie reales pentru un al doilea mandat, relatează Reuters.

Olaf Scholz alaturi de alti lideri mondiali la summitul G20 din BaliFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Răspunzând la întrebarea unui elev în timpul unei vizite la o școală primară din apropiere de Berlin, Scholz a spus: „Cred că actualul președinte este mai bun, așa că vreau să fie reales”.

Cancelarul german spunea de asemenea, anul trecut, că președintele în exercițiu, Joe Biden, este „un politician foarte inteligent, foarte experimentat” și care apreciază buna cooperare între Europa și Statele Unite.

Sondajele recente arată că Biden are un avantaj față de potențialii rivali republicani Donald Trump și Ron DeSantis, pe măsură ce alegerile prezidențiale din 2024 din SUA se apropie.

Joe Biden îl descria pe Trump luna trecută drept un „pericol” pentru democrația americană.

Întrebat despre Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, Biden a glumit: „Îl cunosc bine și știu pericolul pe care îl reprezintă pentru democrația noastră”.

„Am mai trecut prin toate acestea”, a subliniat el.

Joe Biden și-a anunțat în aprilie candidatura la alegerile prezidențiale din 2024, promițând să redea „demnitatea” clasei muncitoare americane.