Mașina de lux a patriarhului Kirill ar fi lovit luni dimineață un autorusim în centrul Moscovei, relatează publicația rusă Baza. O persoană a fost rănită.

Patriarhul Kirill al RusieiFoto: Sergei Karpukhin / TASS / Profimedia

10:51 Agenția rusă de presă TASS relatează că mașina avea numere guvernamentale, dar că „nu se cunoaște proprietarul”. De asemenea, „nimeni nu fost rănit”.

Limuzina de lux a Patriarhului Kirill a ajuns la ora 9:52 la Catedrala Hristos Mântuitorul, iar relatările „nu corespund realității", a susținut o sursă din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse, citată de Interfax.

Știrea inițială:

O mașină de lux Aurus a fost implicată într-un accident în centrul capitalei Federației Ruse. Potrivit rapoartelor preliminare, este vorba despre limuzina şefului Bisericii Ortodoxe Ruse.

Accidentul a avut loc la ora 6:30 a.m., ora Moscovei, când limuzina lui Kirill a lovit un Volvo.

În urma coliziunii, o persoană a fost rănită, dar a refuzat să fie spitalizată.

Deocamdată nu se știe dacă Patriarhul Kirill se afla în mașină în momentul accidentului.

Și președintele rus Vladimir Putin are o limuzină blindată Aurus.

NAMI, cel mai cunoscut și vechi institut de cercetări în domeniul auto din Rusia, a început în 2013 dezvoltarea unei mașini prezidențiale, fiind create modele de lux sub marca Aurus.

NAMI a primit sarcina de a dezvolta o nouă mașină prezidențială de lux care să înlocuiască modelul Mercedes-Benz S 600 Pullman Guard folosit de Putin.

Rezultatul a fost marca denumită Aurus, cu modele denumite mai ales după diversele turnuri ale Kremlinului: Senat, Arsenal și Komendant.

Patriarhul rus Kirill este cunoscut drept un susţintător al Kremlinului. Acesta a fost criticat de liderii religioși din întreaga lume din cauza declarațiilor sale de susținere a războiului declanșat de Vladimir Putin în 24 februarie 2022.

În septembrie, Patriarhul Kirill al Rusiei le promitea soldaților ruși care mor în Ucraina că vor fi iertați de toate păcatele.