Tesla „ia în serios” planurile de a-şi înfiinţa o bază de producţie în India, a declarat vineri Rajeev Chandrasekhar, adjunctul ministrului pentru Tehnologie, la o zi după întâlnirea cu directori importanţi de la producătorul american de vehicule electrice, transmite Reuters.

Logo TeslaFoto: Sergiomonti, Dreamstime.com

Şeful Tesla, Elon Musk, a condus discuţiile de săptămâna aceasta cu oficialii din India, printre subiectele abordate fiind acordarea de subvenţii pentru o unitate de producere a bateriilor şi a vehiculelor electrice, a anunţat joi agenția Reuters, potrivit Agerpres.

„Ei iau în serios alegerea Indiei ca bază de producţie şi de inovare. Am discutat de colaborarea de succes dintre Tesla şi Guvernul indian”, a explicat vineri Rajeev Chandrasekhar, în primul comentariul public privind discuţiile al unui oficial indian.

Tesla a propus înfiinţarea unei fabrici în India pentru a produce vehicule electrice şi de asemenea ia în calcul fabricarea de baterii, a informat Reuters.

Întrebat dacă în discuţiile cu Tesla s-a făcut referire şi la alte subiecte în afară de producerea vehiculelor electrice, Chandrasekhar a declarat: „Nu am discutat doar despre maşini”. „Am discutat de vehicule electrice, energie şi despre tehnologia de fabricaţie. Toate aceste subiecte au fost incluse în conversaţie. Nu este de competenţa mea să dau publicităţii informaţiile legate de ce vor ei să facă în India”, a adăugat oficialul indian.

Reprezentanţii Tesla nu au răspuns solicitărilor de a comenta informaţia.

Discuţiile din India reprezintă o schimbare a politicii Tesla.

În afara Statelor Unite, Tesla are o uzină în Shanghai - cea mai mare fabrică a sa din întreaga lume - şi una în Brandenburg, Germania.