Liderul retelei teroriste Al-Qaida, Ossama Bin Laden, a transmis un alt doilea mesaj in ultimele 48 de ore, in care face apel la musulmanii din toata lumea sa se alature insurgentilor din Irak, mentionand ca aceasta ar fi cea mai buna cale de a-si arata sprijinul fata de palestinieni.

Potrivit agentiilor internationale de presa, in inregistrarea audio difuzata de postul de televiziune Al-Jazira, cel mai cautat terorist de pe planeta s-a pronuntat impotriva negocierilor dintre palestinieni si israelieni si a precizat ca singura cale pentru eliberarea palestinienilor este declansarea razboiului sfant. De asemenea, Bin Laden a afirmat ca Palestina nu poate fi recucerita "prin negocieri si dialog, ci prin forta armelor".

In primul mesaj difuzat, joi, de Al-Jazira, liderul retelei al-Qaida a avertizat Europa ca va trebui "sa dea socoteala" pentru caricaturile cu profetul Mahomed publicate, acum doi ani, in presa din Danemarca. El a precizat ca publicarea caricaturilor a fost o insulta si o crima, adaugand ca pretul care trebuie platit pentru aparitia acestora va fi mare. Agentia Centrala de Informatii a confirmat ca vocea de pe caseta audio este a lui Bin Laden. Mesajul audio a fost insotit si de o imagine cu bin Laden avand in mana o mitraliera, scrie AFP.

Mesajul vine cand se implinesc cinci ani de la invazia americana in Irak. 17 ziare daneze au publicat, la jumatatea lunii februarie 2006, in numele libertatii de exprimare si solidaritatii, o caricatura cu profetul Mahomed. Profetul avea pe cap un turban in forma de bomba cu fitilul aprins. Gestul a provocat un adevarat val de proteste diplomatice, dar si manifestatii de stradă in lumea islamica, soldate cu 50 de morti.