Autoritățile din Italia continuau joi evacuarea oamenilor, în noi localități afectate de inundații în regiunea Emilia-Romagna din nordul țării, unde nouă persoane și-au pierdut viața.

Inundatii in regiunea italiana Emilia-RomagnaFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ploile torenţiale au lovit regiunea Emilia-Romagna, declanșând inundații și alunecări de teren - în unele zone a plouat în 36 de ore cât jumătate din precipitațiile medii anuale.

Conform autorităților locale, aproximativ 20 de cursuri de apă au ieşit din matcă în sud-estul regiunii Emilia-Romagna, din cauza ploilor torențiale care au declanșat alunecări de teren.

Serviciul de pompieri a continuat joi evacuarea oamenilor din case. În total, peste 10.000 de locuitori au fost nevoiți să își părăsească locuințele.

Autoritățile au închiriat autocare pentru evacuarea locuitorilor din comunele Villanova di Ravenna, Filetto şi Boncalceci, ameninţate de revărsarea râului Lamone.

Forţele armate şi Paza de Coastă s-au alăturat eforturilor de salvare şi au mobilizat elicoptere şi bărci pneumatice pentru a ajunge la locuinţe înconjurate de ape.

Nouă oameni au murit în inundațiile din Italia

În 36 de ore a plouat pentru șase luni, în timp ce pământul nu mai absoarbe nimic pentru că vine după săptămâni și luni de secetă, a spus miercuri președintele regiunii Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini, care a adăugat că aproape 400 de drumuri sunt fie distruse, fie inutilizabile, iar în multe locuri electricitatea, apa și telefoanele nu sunt funcționale, potrivit La Repubblica.

„Ne confruntăm cu evenimente catastrofale care probabil nu au fost văzute până acum”, a declarat Stefano Bonaccini.

În urma inundațiilor, nouă oameni și-au pierdut viața, trupurile neînsuflețite ale acestora fiind găsite în diferite zone ale regiunii.

A fost a doua oară în această lună când Emilia-Romagna a fost lovită de vremea rea - cel puțin două persoane au murit în timpul furtunilor de la începutul lunii mai.

Organizatorii din Formula 1 au anunțat că Marele Premiu de la Imola nu va mai avea loc din cauza inundațiilor puternice care au loc în Italia.