Biserica Ortodoxă Rusă, condusă de Patriarhul Kirill, un susținător al invadării Ucrainei de către forţele ruse, a creat o rugăciune specială pentru ruşii care îşi caută de lucru, rugăciunea fiind aprobată de însuşi Sfântul Sinod, scrie EFE.

Patriarhul Kirill al RusieiFoto: Sergei Karpukhin / TASS / Profimedia
  • „Doamne, Iisuse Hristoase, Creator al lumii şi Creatorul nostru, al tuturor, ai grijă la dorinţele tuturor celor aflaţi în nevoie, cunoscător al dorinţelor noastre (...) şi dă-ne sarcini folositoare!Acum Te rugăm cu smerenie: dă robului tău (numele) lucrări bune, în care toate cele folositoare se fac spre slava Ta (...) şi primeşte roadele vrednice ale ostenelii sale...”, se spune în rugăciune, scrie EFE, conform Agerpres.

În Rusia, rata declarată a şomajului este în jur de 4%.

Preşedintele rus Vladimir Putin a dăruit Bisericii săptămâna aceasta icoana Sfintei Treimi de Andrei Rublev, expusă în Galeria Tretiakov, decizie pe care nu toţi ruşii au văzut-o cu ochi buni, deoarece în ultimii 20 de ani Patriarhia Moscovei s-a bucurat de numeroase avantaje, iar patriarhul rus Kirill este cunoscut drept un susţintător al Kremlinului.

Kirill a fost criticat de liderii religioși din întreaga lume din cauza declarațiilor sale de susținere a războiului declanșat de Vladimir Putin în 24 februarie 2022. În septembrie, Patriarhul Kirill al Rusiei le promitea soldaților ruși care mor în Ucraina că vor fi iertați de toate păcatele.