Consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat miercuri că are "încredere totală" în Serviciului Secret al Statelor Unite, după ce o persoană necunoscută a intrat în casa sa în toiul nopţii, fără a fi detectat de agenţii care îi păzeau casa, relatează Reuters.

Jake SullivanFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Serviciului Secret al Statelor Unite a spus marți că investighează cum a reuşit un bărbat să intre în locuinţa consilierului pentru securitate naţională al preşedintelui Joe Biden, Jake Sullivan, în toiul nopţii, fără a fi detectat de agenţii care îi păzeau casa, au declarat pentru The Washington Post trei oficiali guvernamentali.

The Washington Post a raportat că un intrus a intrat în casa lui Sullivan luna trecută fără a fi detectat de agenții Serviciului Secret care îi păzeau casa.

Intrusul părea să fie în stare de ebrietate şi confuz în legătură cu locul în care se află, potrivit persoanelor informate despre incident. Nu există nicio dovadă că persoana îl cunoştea pe Sullivan sau că ar fi căutat să-i facă rău, au spus acestea, potrivit News.ro.

Sullivan a refuzat să comenteze incidentul, dar a spus că are „încredere totală” în Serviciul Secret.

Sullivan are alocată o echipă a Serviciului Secret care îl păzeşte 24 de ore din 24. Dar agenţii staţionaţi în faţa casei nu şi-au dat seama că un intrus a pătruns în locuinţa situată în cartierul West End din Washington. Sullivan a ieşit afară pentru a-i alerta pe agenţi, după ce intrusul a plecat.